Хотелът предлага в механата си, обзаведена в традиционен български стил при предварителна заявка вкусни гозби от местната кухня, приготвени с любов от натурални селски продукти. Допълнително можете да се опитате при нас турска и татарска кухня (по предварителна заявка).

Семеен хотел Карпе Дием се намира само на 10 минути пеша от центъра, на 15 минути пеша от обществения минерален плаж и на 5 минути до най-близкия магазин. Състои от една сграда на четири етажа с механа и сутерен (без асансьор). Къщата предлага: кухня, механа с камина и 35 места, покрит басейн с топла лековита минерална вода от известния Баненски извор: Мирото, както и барбекю с пещ.

Покритият басейн на двора е с гореща  минерална вода, доведена пряко от извора.Температурата на водата в басейна се поддържа между 32 и 43C. Водата е бистра, без мирис и утайка. Спомага при лечението на хронични и възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, хронични гинекологични заболявания и възпалителни заболявания на нервната система

Нашите стаи: 6 двойни, 5 двойни с допълнително легло, 1 тройна с доп.легло и 2 двустайни апартамента. Уютните стаи на Карпе Дием  са обзаведени с модерни мебели от масивно дърво, 100% памучен текстил, със самостоятелен санитарен възел с душ и балкон с изгледи към трите планини Рила, Пирин и Родопи, телевизор с плосък екран. В някои от стаите има и климатик, както и кът за сядане с диван.

Апартамент

Двойна Стая

Тройна Стая

Двойна делукс стая