Арт Пленер 2024

ПирiNски щрихи

Семеен хотел Carpe Diem,

който се намира в с.Баня, Разложко, новата перла на СПА-туризма в България, беше домакин на Арт Пленер ПирiNски щрихи

С организатор

Танер Мерт

Участват още:

Симеон Кръстев                                     Иво Узунов

Роза Стоянова                               Диана Драйчева

Габриела Жекова                           Петра Добревска

Мария Трифонова                         Мария Николова

 

Пленерът се проведе от 13 – 17 май 2024 и в него се включиха художници от различни краища на България. Още с пристигането си те бяха изненадани от красотата на района, в който е сгушено с.Баня и Разложката котловина. Накъдето и да погледнеш – планина. От едната страна – Пирин, поглеждаш на другата страна – Рила, а на третата – Родопи. Събра се групата пред хотела и тръгна на разходка към едната планина, и само след 15 минути пеша се озова пред езерото Сексен. На фона на Пирин това е една невероятна гледка, за която и швейцарците могат да завидят ;-). А баненци тук си ловят риба.

Да, езерото е впечатляващо. Но Баня има още много неща, които впечатлиха нашите пленеристи. Топлите минерални извори, чистият планински въздух, цветните подредени градинки на местните жители, щастливите кокошки и въобще спокойствието, далече от градския стрес… Всъщност, виждали ли сте село, в което почти на всеки стълб има гнездо на щъркели? Е, Баня е така (защо ли щъркелите ни харесват всяка година?). И местните се грижат с любов за техния комфорт като винаги се полагат усилия да помогнат, ако някой от тях изпадне в беда.

И така неусетно минаха 4 дни, през които участниците разглеждаха района и твориха заедно, разменяха опит и съчетаваха с приятните общи вечери и разговори. Благодарим сърдечно на нашите пленеристи за уловените моменти от красотата на района и прекрасните картини, които ни оставиха! Благодарим и на организатора, Танер Мерт, за организацията, мотивацията и красотата на проведеното събитие!

Чакаме Ви отново!